Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

СБУ викрили колаборантку з Почаєва

50-річну жительку міста Почаїв, що на Тернопільщині, підозрюють у колабораційній діяльності. Служба безпеки України повідомила, що жінка поширювала у соціальних мережах публічні заклики до підтримки російських загарбників та маріонеткових адміністрацій окупантів. У помешканні колаборантки правоохоронці вилучили мобільні телефони, які містять переконливі докази її причетності до протиправної діяльності.

«Використовуючи обліковий запис свого чоловіка, пропагандистка поширювала численні антиукраїнські дописи «рашистів», якими виправдовувала окупацію України та звеличувала воєнні злочини загарбників»,- йдеться на сторінці відомства.

Слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про обрання їй міри запобіжного заходу. Тривають слідчо-оперативні заходи, спрямовані на перевірку ймовірної причетності спецслужб рф до деструктивної діяльності підозрюваної.

Біля Підволочиська перекинулася фура: рух ускладнений (ФОТО)

Наруга над могилою: чоловік свідомо перекинув пам’ятник та пошкодив гранітну плиту