Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Правоохоронці викрили корупційну схему в системі ДСНС

Відбулися перші обшуки і затримання в багатьох областях України.
СБУ викрила масштабну корупційну схему, яку налагодили працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Вона полягала у системному отриманні від підприємців хабарів за погодження дозвільної документації без необхідних перевірок систем безпеки.
За інформацією СБУ, серед дотичних до схеми є посадовці ДСНС та керівники її регіональних підрозділів, зокрема управління у Дніпропетровській, Харківській, Житомирській, Кіровоградській, Рівненській, Львівській, Чернігівській, Волинській, Чернівецькій, Хмельницькій та Запорізькій областях, а також посадовці інших держустанов, які залучили до участі приватних осіб.
За хабар посадовці ДСНС погоджували дозвільну документацію керівникам великих торгових центрів, зокрема плани локалізації і ліквідації аварійних ситуацій і аварій на потенційно-небезпечних об’єктах – великих торгових центрах, АЗС та інших об’єктах.
«За отриманий хабар посадовці ДСНС не здійснювали фактичну перевірку пожежної безпеки в громадських місцях, частина з яких виявилася нездатною забезпечити цивільний захист громадян у момент надзвичайних ситуацій, зокрема, під час ліквідації наслідків російських обстрілів. Таким чином, вони ставили під загрозу життя та здоров’я громадян України», – зазначено у повідомленні СБУ 31 серпня.
Посадовці ДСНС за такою схемою збагачувалися на понад 10 млн грн щомісяця. У всіх регіонах України одночасно провели 50 обшуків, було викрито десятки посадовців ДСНС, які брали хабарі за фіктивне погодження дозвільних документів з питань пожежної безпеки для громадських будівель і споруд. Під час таких обшуків оперативники СБУ виявили додаткові докази про злочинну діяльність посадовців, розподіл отриманих хабарів між ними.
Слідчі Служби безпеки повідомили про підозру першим 6 посадовцям«схеми» за двома статтями Кримінального кодексу – ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Слідство триває.

Іван Чайківський пропонує продовжити бронювання потрібних для економіки професій

Поліцейські розробили свої рекомендації для школярів