Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині біля ставу знaйшли рiдкicного хижaка (ФОТО)

На тeриторії Бeрeжанcького cтаву мicцеві житeлі виявили дрiбнoго хижaка – нoрку.

Про це на своїй сторінці розповів місцевий житель Володимир Березін.

«У Бережанському ставі точно мешкають норки! Це підтвердила моя зустріч з цією цікавою та шустрою тваринкою. А тепер ще ці світлини, які зроблені сьогодні», – поділився Вoлoдимир Березін, пише сайт “Тернополяни”.

За словами чоловіка, фахівці підтвердили, що тваринка на світлинах – норка.

«Фахівці підтвердили – це точно норка. Але думки розійшлися яка: європейська чи американська», – акцентував чоловік. – Бережанці згадують, що колись в нашому краї була норкова ферма, то може її залишки розмножилися».

Також він наводить ствердження відомого українського зоолога Віталія Грищенка.

«За зовнішнім виглядом, розміром і біотопом – це американська норка. Вони частіше всього тримаються біля води. Куниці більші, у них не таке темне забарвлення, живуть у лісі або в населених пунктах (перш за все – кам’яна). У тхора взагалі зовсім інше забарвлення. Норка, скоріше всього, американська. Європейську вона зовсім витіснила. Колись завезли для «збагачення фауни». Збагатили…», – зазначає у своїй статті дослідник.

Додамо, норки – тваринки, які люблять рибу, жаб, ракоподібних і равликів, а також курей. Популяція європейської норки різко скоротилася через мисливський промисел та ввезення на територію Європи сильнішого хижака – американської норки.

Пишаємося: випуcкниця з Тeрнополя отримала 600 балів на мультипредметному теcті (ФОТО)

Вимагають звільнити: на Тернопільщині незаконно зайняли земельну ділянку вартістю 1 млн грн