Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На аукціон виставили телефон, що «бачив» встановлення Прапора України на Зміїному

Вінницькі волонтери виставили на аукціон телефон воїна спецпідрозділу «Крим» Фатіха. На ньому збереглось відео, на якому наші захисники встановлюють Український прапор на Зміїному.

«На острові Зміїний знову піднятий Прапор України. Цей прапор так само буде піднятий і на Кримському півострові.  Він  був нашим і завжди буде нашим! Слава Україні! Героям слава!» — із такими словами звернувся на відео Фатіх до українців на початку липня. Запис було опубліковано на сторінці підрозділу у фейсбуці, пише “АрміяІнформ”.

Коли воїни залишали острів, телефон упав у воду та був сильно пошкоджений, наразі він не придатний до користування. Проте пам’ятний запис зберігся.

Телефон Фатіх вирішив подарувати вінницьким волонтерам із Міського освітньо-аналітичного центру допомоги ветеранам АТО/ООС, членам їхніх сімей та сім’ям загиблих (Ветеранський простір). Також воїн підписав марки та листівку зі знаменитим «Русскій воєнний корабль, іді..!»

— Сьогодні нам потрібно зібрати кошти, які ми заборгували за автомобіль, що вже працює на передовій, — розповіла Марія Довжик-Бондаренко, виконувачка обов’язків директора Ветеранського простору. — Тож вирішили виставити телефон разом із листівкою на аукціон.

Стартова ціна лота — 3 тисячі гривень. Подальші внески можна робити на сторінці Ветеранського простору у фейсбуці. Вартість наступного кроку — довільна.

А марки із підписом воїна спецпідрозділу «Крим» наприкінці вересня будуть розіграні в рандомному порядку серед донаторів Ветеранського простору.

Ковід повертається: у Терноподі за добу померла одна людина, а в області 252 нових випадки

19-річний Віталій Мандзин з Тернопільщини здобув бронзову медаль на чемпіонаті світу 2022 з біатлону