Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Володимир Болєщук: «Ворожа церква має бути заборонена в Україні»

У п’ятницю, 26 серпня, відбудеться сесія Тернопільської обласної ради, на якій депутати мають розглянути питання про заборону діяльності московського патріархату на території області.

В Україні не може функціонувати церква, яка благословляє окупантів, вважає перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

«Безглуздо, коли на шостому місяці повномасштабної кровопролитної агресії на нашій землі продовжує функціонувати філія рашистської церкви. Церкви, яка через гундяївських попів втратила зв’язок з християнськими цінностями. Церкви, яка є продовженням рашистської імперської доктрини підкорення і знищення націй. Церкви, яка благословляє і виправдовує звірячі злочини та тваринні інстинкти окупаційних військ, – пише Володимир Болєщук –  Тиждень тому був на першій лінії оборони. Спілкувався з нашими воїнами, в тому числі і на цю тему. Для них це питання є принциповим. “Ми воюємо не за те, щоб людям “вправляли” мізки слуги московських попів.” Це найделікатніше зі сказаного в окопах. Ця війна, в тому числі наслідок діяльності релігійних адептів рашистського світу. Ворог всі роки Незалежности через цю псевдоцеркву баламутив мізки українців. Наслідки цього ще довго усі разом долатимемо і після війни».

Володимир Болєщук вкотре звернувся до депутатів Тернопільської обласної ради, як вищого представницького органу області, висловити своє ставлення до діяльності московської церкви в Україні та звернутися до відповідних державних органів вжити заходів щодо припинення антиукраїнської пропаганди.

«Окремо звертаюсь до голів громад та активних людей у громадах Тернопільщини, де збереглися осередки мп. Прийняте облрадою рішення (а я не сумніваюсь, що воно буде одностайне) – це лише перший крок, далі – потрібні конкретні дії безпосередньо на місцях. Церковна громада не існує відірвано від громад, вона є її частиною. Тому потрібні відверті розмови з парафіянами, спілкування з цими людьми та їхніми родинами, активна роз’яснювальна, в тому числі психологічна робота. Коли усі включаться в цей процес – буде результат. Все має бути Україна, друзі», – йдеться в дописі Володимира Болєщука.

 

Лановеччина плаче: поховали 35-річного стрільця-санітара Зіновія Зажерея (ФОТО)

5 тисяч сектантів упц мп йдуть через Тернопільщину, ігноруючи заборону – поліція