Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

70 тисяч за неіснуюче авто: жителька Тернопільщини стала жертвою шахраїв

Мешканка Тернопільського району натрапила на злочинців та втратила 70 тисяч гривень.

Жінка знайшла в інтернеті сайт, працівники якого займались продажем автівок, пригнаних з-за кордону. Там потерпіла побачила транспортний засіб, який їй підходив і за ціною, і за технічними характеристиками. Вона залишила заявку на його покупку, повідомляє ГУНП у Тернопільській області.

«За деякий час їй зателефонували. Представник “фірми” розповів про усі умови купівлі-продажу транспортного засобу. Вислали жінці на електронну адресу і договір. Після того, які документ був підписаний, покупець зобов’язувалася оплатити аванс, а це – більше десяти тисяч гривень. За деякий час до жінки зателефонували знову і сказали, аби купівля пройшла успішно, потрібно доплатити ще. Таким чином жителька області перерахувала на картку майже 70 тисяч гривень»,- розповідають правоохоронці.

Після оплати з жінкою не зв’язувались, а сторінка на сайті виявилась заблокованою. Про факт шахрайства жителька області повідомила в поліцію. Даний факт дізнавачі внесли в ЄРДР згідно зі статтею 190 ККУ. Триває слідство.

Правоохоронці звертаються до усіх мешканців міста та області, бути уважними та пам’ятати, що будь-який офіційний договір повинен підписуватися при умові присутності обох сторін. Оплачувати товар невідомим не варто і небезпечно.

 

Втікати від війни не збираюся, мені є що захищати — морпіх “Болгарин” (ФОТО)

Свято Івана Купала: звичаї та обряди