Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі в Старому парку спіймали чоловіка, який запускав безпілотний літальний апарат (ФОТО)

На території Тернопільської області патрульні фіксують випадки незаконного запуску безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомляє патрульна поліція Тернопільської області.

Один з таких випадків стався 14 липня, близько 16-ї години в Старому парку. Під час патрулювання, інспектори виявили громадянина, який запускав у повітря безпілотний літальний апарат.

“Чоловіка доставили до відділку, для перевірки носіїв фіксації та збереження інформації й детального з’ясування всіх обставин цієї події. Поліцейські перевірятимуть інформація на факт співпраці громадянина із ворогом”, – йдеться у повідомленні.

Наголошуємо, що відповідно до вимог пункту 4 розділу ІІ Правил використання повітряного простору, а саме – “польоти безпілотних повітряних суден масою до 20 кг включно виконуються без подання заявок та отримання дозволів на використання повітряного простору” — під час воєнного часу не діють. Запуск БПЛА та легких літаків проводяться виключно з погодження територіального підрозділу Служби безпеки України.

За порушення вказаних вимог зловмисників буде притягнено до відповідальності за ст. 109, ст. 110, ст. 111, ст. 112, ст. 113, ст. 114 ККУ.

Всі не дозволені польоти безпілотних літальних апаратів будуть вважатись шпигунством та диверсійною роботою на користь ворога!

Люди втратили уже понад 200 тисяч гривень: кіберполіцейські Тернопільщини виявили нову “фінансову піраміду” (ВІДЕО)

У Тернополі розшукують дівчину, яка викрала телефон (ВІДЕО)