Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Священик УПЦ МП хрестом ударив священика ПЦУ на похороні бійця ЗСУ (ВІДЕО)

У селі Яланець Томашпільської громади на Вінниччині священик Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) намагався побити хрестом священика Православної церкви України (ПЦУ).

Про це пише вінницький портал «Vinbazar.com» з посиланням на місцевого активіста Сергія Тімкова.

Як повідомляється, інцидент трапився ще 22 липня під час траурної церемонії прощалися з бійцем ЗСУ Олександром Зінівим, який загинув біля Миколаєва. На траурному заході перебували представники різних конфесії.

Під час виступу настоятеля томашпільської релігійної громади ПЦУ протоієрея Михайла Василюка настоятель храмів в селах Яланець та Нетребівка отець Анатолій Дудко спробував побити опонента хрестом. Отця Московського патріархату вочевидь обурили заклики іншого священика відмовитися від конфесії, яка має спільність з державою-терористом Росією, а також докори, що під час панахиди загиблого назвали «Алєксандром», а не Олександром.

На оприлюдненому видно, як наносить кілька ударів виступаючому хрестом після чого сутичку припиняють військові. Під час перепалки священик розірвав нагрудний хрест отця ПЦУ. (Момент бійки на відео на 3:31 хв.).

«Московський піп під час промови настоятеля ПЦУ отця Михайла проявив агресію, легкі тілесні ушкодження, зірвав хрест з настоятеля і намагався використати свій хрест як знаряддя для побоїв», – прокоментував інцидент активіст Сергій Тімков.

До 7 років тюрми: тернополянин знайшов чужу банківську картку і використовував її

У Тернополі водійка чотири рази вдарила чужий автомобіль і поїхала: каже, що не почула (ВІДЕО)