Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині син на дачі мами насіяв коноплі (ФОТО)

За вирощування нарковмісних рослин передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Профілактика незаконного обігу наркотиків, виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, запобігання фактам незаконної торгівлі наркотичними речовинами – основна мета спецоперації під умовною назвою «Мак», яка триває на Тернопільщині.

З початку проведення оперативно-профілактичних заходів задокументовано більше 20 фактів вирощування нарковмісних рослин. Посів коноплі, 80 рослин, виявили поліцейські на дачній ділянці у селі Буцнів Тернопільського району.

З’ясувалося земельна ділянка належить 70-річній тернополянці. Схоже, селекцією дурману займався її син, адже він раніше мав проблеми із законом через пристрасть до наркотиків.

Вилучені рослини направлено на експертизу. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 310 (незаконний посів конопель) Кримінального кодексу.

Поліцейські попереджають, за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу в розмірі від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років. За незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин або конопель у кількості понад 50 рослин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Крадіжка в умовах воєнного стану: на Зборівщині жінка поклала до сумки товар і не оплатила за нього

Війна і музика: молодий музикант з Тернопільщини став кулеметником на війні (ВІДЕО)