Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині водій напідпитку ледь не наробив біди (ФОТО)

У неділю, 17 липня, у селі Смиківці на автодорозі М-30 Стрий-Ізварине, за допомогою пристрою TruCAM поліцейські виявили порушника. Водій Daewoo перевищив швидкість, повідомляє Патрульна поліція Тернопільської області.

Під час спілкування з кермувальником, інспектори виявили в останнього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Охоронці порядку запропонували чоловікові пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу за допомогою алкотесту Драгер, на що останній погодився. Результат огляду виявився позитивним, прилад зафіксував 0. 71 проміле алкоголю в крові водія, що перевищує допустиму законом норму.

Транспортний засіб відправили на арешт майданчик, а на водія склали відповідні адміністративні матеріали. Правоохоронці нагадують водіям про відповідальність за кермом та закликають не робити непоправних вчинків та не сідати п’яним за кермо. Нагадуємо, що за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння передбачена відповідальність:

за ч. 1 ст. 130 — штраф 17 000 грн з позбавленням права керування на 1 рік;
за ч. 2 ст. 130 — штраф 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням ТЗ чи без такого;
за ч. 3 ст. 130 — штраф 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу;
за ч. 4 ст. 130 — штраф 34000 або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Біль та туга: на Тернопільщині попрощались із трьома військовослужбовцями, які загинули на війні (ФОТО)

Кохання переможе війну: у Тернополі нацгвардійці одружились з коханими (ФОТО)