Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Капелан із Тернопільщини їздить до військових на фронт

Капелан отець Андрій Курило з Підволочиської громади від початку масштабного вторгнення росії в Україну допомагає нашим захисникам. Неодноразово священник привозив випічку та інші продукти харчування від місцевих господинь до Координаційного штабу підтримки оборони України. Минулого тижня отець сам вирушив у небезпечну дорогу, щоб доправити військовим допомогу.

Перед тим отець організував збір коштів для придбання буса, щоб була змога возити передачі нашим воїнам. Задля перемоги довкола доброї справи об’єдналися благодійники з-за кордону та мешканці сіл Кам’янки, Хмелиська, Мовчанівка та Богданівка і зібрали потрібну суму.

“Бус дуже потрібний для волонтерів із Підволочищини. Мешканці сіл тепер можуть адресно передавати пакунки для своїх рідних, які воюють, – розповіла волонтерка Координаційного штабу підтримки оборони України Уляна Хом’як. – Разом із отцем Андрієм зголосилися завезти допомогу військовим ще двоє водіїв – Анатолій Вішко та Олександр Дістель. Активно підтримує збір волонтерської допомоги староста села Кам’янки Андрій Реус. Із перших днів війни колосально допомагає уродженка села, волонтерка Любов Дістель, яка проживає у Німеччині. Цього разу жінка навідалася в Кам’янки і була присутня при завантаженні буса на фронт. Не може спокійно сидіти й місцева мешканка Інна Пришляк – відколи її чоловік пішов воювати, вона пече вдома хліб і передає на передову, а ще роздає запашні хлібини внутрішньо переміщеним особам. Наше об’єднання жінок Тернопільщини також зібрало продукти харчування і передало підволочиськими волонтерами для захисників, бо вважаємо, що нема наших і чужих воїнів, усі вони – наші герої”.

“Знову сумна звістка, знову втрата…” Теребовлянщина втратила ще одного Героя

У Тернополі розшукують 23-річну дівчину