Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чи стали чоловіки на військовий облік: відтепер перевірятимуть у міграційній службі та сервісному центрі

Представники територіального центру комплектування тепер перевірятимуть тих, хто отримує послуги та документи у сервісному центрі (колишній МРЕВ) і міграційній службі.

Про це на брифінгу ради оборони розповів очільник Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш, пише “Tmcinfo”.

За його словами, жителів області та внутрішньо переміщених осіб, які заоишаються на території краю, просять звернутися у територіальні центри комплектування (колишні військкомати – авт.) та уточнити свої дані щодо постановки на військовий облік.

До слова, керівник Тернопільського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Гусєв ще раз пояснив, що рішення щодо надання довідок військовозобов’язаним призовникам, які виїздять за кордон., скасували. Наразі все працює по-старому.

«Усі військовозобов’язані призовники, які підпадають під статтю 23, або призовники, які мають право на відстрочку, прибувають до територіальних центрів, де документально підтверджують право на пільгу. Хто виїздить за кордон на навчання, отримує відповідну довідку та запис у військовообліковому документі, що цей призовник цим правом може скористатися», – пояснив Ігор Гусєв.

Усіх просять дотримуватися порядку щодо постановки на військовий облік, зокрема, ВПО мають стати на нього впродовж 7 днів з моменту приїзду у населений пункт.

Власникам житла, які прихистили переселенців, виплатили компенсації

Музикантка з Тернопільщини переспівала відому стрілецьку пісню (ВІДЕО)