Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Пeрecадили ceрце: у Тернополі провели унікальну oперaцiю (ФОТО)

Пeршу oпeрацію з пeрecaдки сeрця провeли у Тeрнопiльській oблаcнiй клiнічнiй лiкaрні 8 липня. Життя 38-рiчнoму чoлoвiкoві врятувaло ceрце пoмерлoго дoнoра у Чoртківській рaйлікарні.

Про це повідомили на сторінці Національного інституту серцево-судинної хірургії ім М.М. Амосова.

Після внесення даних померлого донора в Чортківський центральній міській лікарні до Єдиної державної інформаційної системи трансплантації органів та тканин відбулося автоматичне співставлення пари «донор-реципієнт». Відповідно до співставлених пар, шанс на порятунок отримав пацієнт, який проходив лікування у Національному інституті серцево-судинної хірургії ім М.М. Амосова та був записаний до «листа очікування» на трансплантацію серця, – йдеться в повідомленні.

Пересадку здійснила команда лікарів Національного інституту серцево-судинної хірургії ім М.М. Амосова разом із колегами Тернопільської обласної клінічної лікарні.

Серце отримав 38-річний чоловік. Наразі пацієнт з новим серцем почувається добре.

Адміністрація Національного інституту серцево-судинної хірургії ім М.М. Амосова висловлює вдячність колективу Чортківської міської лікарні, де відбулась експлантація серця, за професіоналізм та злагоджену роботу. Окрема подяка за професіоналізм та злагоджену співпрацю колективу Тернопільської обласної лікарні. Безмежна шана та уклін Людині, яка стала донором. Щирі співчуття та вдячність родині за прийняття складного, але вкрай важливого рішення про пожертву, – кажуть медики.

У Тернополі з’явились вулиці на честь Патріарха Любомира Гузара та свята Покрови

Насильство у сім'ї

У Тернополі 303 людей постраждали від домашнього насильства