Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині поминають священника, якому червоні “визволителі” вирізали на спині хрест

У перші дні липня на Чортківщині поминають відомого греко-католицького священника отця Антона Ричаківського, якого вбив НКВС. Родом священник був із села Заболотівка. Висвячений у 1932 році. Служив парохом у селах Хмелева та Угринь. Заарештований 24 червня 1941 року співробітниками НКВС і вбитий. Тіло зі слідами жорстоких катувань знайшли 28 червня 1941 року в полі. Похований в селі Угринь. Щорічно на свято Різдва Івана Хрестителя мешканці с. Угринь вшановують його пам’ять. На місці смерті священника встановлено пам’ятний хрест. Від 2001 року триває беатифікаційний процес прилучення о. Антона Ричаківського до лику блаженних.

Гробівець Брилинских та о. Антона Ричаківського на території церкви Успіння Пресвятої Богородиці у селі Угрині Заводської громади Чортківського району.

“3 липня 1941 року від рук червоних “визволителів” загинув священник УГКЦ, отець Антон Ричаківський, виходець із мого рідного села. Тіло священника із знятим скальпом і вирізаним на плечах хрестом, парафіяни знайшли у полі, неподалік Чорткова… Він прийняв вінець мученика тільки за те, що любив Господа і свій народ. Отче Антоне, моли Бога за нас!”, – написав у Фейсбуці отець Василь Баглей.

На Тернопільщині розквітли троянди від переселенки з Чернігівщини

Британська розвідка назвала наступні військові цілі рашистів