Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Замість благодійників — шахраї. Прикрий досвід тернополянина

Тернополянин хотів отримати грошову допомогу від благодійників. а натрапив на шахраїв. За це поплатився майже 15 000 гривень, які зникли з його банківського рахунку. Правоохоронці проводять слідчі дії, щоб встановити особу зловмисника.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області, заявник розповів обставини події. Чоловік зазначив, що знайшов в інтернеті публікацію про можливість отримання грошової допомоги від благодійної організації. Краянин перейшов за посиланням та ввів банківські персональні дані. До нього зателефонували та попросили підтвердити вхід в мобільний додаток, що він й зробив. За певний проміжок часу тернополянин отримав сповіщення про списання 14573 гривень.

За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Працівники поліції застерігають, що не потрібно довіряти всій розміщеній в мережі Інтернет інформації. Оформляти грошові виплати потрібно лише з-за допомогою офіційних ресурсів. Потрібно уважно перевіряти URL-адресу сайту, один непомітний символ може означати, що ви потрапили на фішинговий ресурс. Не потрібно переходити за сумнівними посиланнями та вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Слід пам’ятати, якщо ж фінансову інформацію розголошено, необхідно негайно звернутись до банку та заблокувати картку.

 

“Досі не можу забути останнього погляду моєї вмираючої донечки…” – священник із Тернопільщини

«Кинувся до сина, який стікав кров’ю…». У суді на Тернопільщині розглядають резонансну справу