Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Антикорупційна прокуратура нарешті отримає керівника?

Новим керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури стане детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко. Відповідне рішення ухвалила конкурсна комісія САП.

Клименко виграв конкурс пів року тому, втім лише сьогодні комісія проголосувала за його призначення. Тепер кандидатуру Клименка має затвердити генпрокурор.
Олександр Клименко — детектив НАБУ, брав участь у розслідуванні низки гучних історій: “газової справи” нардепа Олександра Онищенка, кейсу екскерівника Державної фіскальної служби Романа Насірова та справи про причетність заступника керівника ОП Олега Татарова до корупційної схеми.
Клименку – 35 років. Вищу освіту здобув у Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого у Харкові (юрист). Професійна кар’єра розпочалася з посади слідчого, а потім старшого слідчого в органах внутрішніх справ Києва у березні 2010 року. З листопада 2015 року – старший слідчий у Національній поліції. Розслідував розкрадання коштів в Укрзалізниці. У березні 2016-го Клименко взяв участь у конкурсі й став детективом Національного антикорупційного бюро. А вже за рік – старшим детективом, з листопада 2017 року – керівником відділу.

У Тернополі авто з жителями Запорізької області потрапило в аварію (ФОТО)

“Ти розбила моє серце…” Передчасно померла відома українська телеведуча