Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Сумки, які несуть перемогу! Майстрині з Теребовлі збирають кошти на ЗСУ

Екосумки із патріотичними малюнками від теребовлянських майстринь виставили днями на благодійний аукціон працівники музею-майстерні з Теребовлі. Зібрані кошти перерахують на потреби Збройних Сил України. Розмалювали сумки місцеві мисткині Христина Гайдан і Лілія Соха. Вже знайшли щасливих власників для семи сумок, ще одна — з малюнком літака і тризуба — у торгах. Стартова ціна сумки — 100 гривень, кожен бажаючий може запропонувати свою суму, яку готовий пожертвувати на добру справу. Наразі музейники зібрали 1300 гривень, але на цьому не зупиняться.

Музей-майстерня у Теребовлі — творча локація, яка гуртує талановитих краян. Коли заходиш у будівлю, можна подумати, що це приватна майстерня — затишна і комфортна. Насправді, це комунальний заклад, підпорядкований відділу культури Теребовлянської міської ради. Завдяки виграним грантам вдалося провести реконструкцію будівлі музею і по-сучасному облаштувати.

—Торік ми провели кілька майстер-класів із розпису екосумок. Мали декілька готових торбин, тож у наших майстринь з’явилася ідея — продати їх і підтримати наших захисників. Поки що зібрали невелику сумку, але плануємо й надалі виготовляти авторські сумки, листівки та інші оригінальні речі й виставляти на продаж, — повідомив директор музею-майстерні Ярослав Ярошевський. — Кожна сумка — патріотична, кожен мазок пензлика наповнений любов’ю до своєї землі. Віримо, що разом нам вдасться зробити велику справу. Зараз у всьому світі великий запит на речі української тематики, тож за них можна виручити кошти й передати благодійним фондам чи перерахувати безпосередньо ЗСУ. Це бачимо на прикладі шоумена і волонтера Сергія Притули, який проводить надзвичайно ефективні аукціони і допомагає нашим військовим. В Україні багато митців, які творять неймовірні речі, кожен може долучитися своїм талантом до підтримки України. Зараз важлива праця і зусилля кожного із нас. Від нашої свідомої позиції і небайдужості залежить майбутнє України.

Долучайтесь до аукціону на сторінці Музею-майстерні м.Теребовля.

“Зараз я у військовому госпіталі, потрібні гроші…” Новий “сценарій” шахраїв

На війні загинув воїн із Копичинецької громади