Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Шумській громаді жила переселенка з чоловіком-мексиканцем і немовлям

Працівники Шумської міської ради та місцевих навчальних закладів упорядкували територію міського парку і прибрали приміщення і територію комунального закладу, який готують до поселення внутрішньо переміщених сімей.
Із перших днів масштабного вторгнення у Шумській громаді було зареєстровано 2970 осіб, на даний час залишилося майже 2500, інші повернулися додому або подалися за кордон.

“У перші дні нападу росії у нашу громаду приїхало багато мешканців Чернігівщини, зокрема, й діти військовослужбовців. Ми в екстреному режимі шукали прихисток для усіх. Дякую людям, що прийняли в своїх домівках переселенців, кожен хотів чимось допомогти, – каже Світлана Скибіцька, директорка Центру надання соціальних послуг Шумської громади. – Через мій будинок біля Шумська пройшло 27 осіб із Чернігова. Зупинялась сім’я – киянка з чоловіком-мексиканцем та маленькою донечкою, яка народилася наприкінці лютого. Немовля обстежили наші медики. Тиждень сім’я була у нас, а потім рушила за кордон.
Наступна хвиля внутрішньо переміщених осіб була з Харкова. Оговтувались у нас і їхали за кордон. На початку березня ми приймали людей з Київщини, Миколаївщини. Зараз залишилися переселенці з різних областей — Луганщини, Донеччини, Херсонщини, Харківщини, Одещини та ін. Більшість мешкають у приватному секторі, водночас ми облаштували дві сільські школи. Зараз готуємо 19 будиночків оздоровчого табору для довготривалого проживання тим, хто не має куди повертатися. У нашій громаді є наразі 12 сімей, які втратили житло через обстріли російської армії. Надалі будемо робити замовлення на будівництво соціального житла. Переселенці не мають почуватись покинутими, наша навіть найменша підтримка для них дуже важлива”.

Фото ілюстративна з мережі інтернет

Що влада офіційно повідомили про збиті ворожі ракети над Тернопільщиною

Урядова організація оприлюднила фото з місця збитої ракети на Тернопільщині (ФОТО, ВІДЕО)