Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Розстріляли з кулемета: у Тернополі прощатимуться з Героєм з Донеччини (ФОТО)

У суботу, 25 червня, у Тернополі поховають Героя з Донеччини Миколу Дяченка. Прощання із захисником відбудеться у Домі печалі.

Микола Дяченко із Зайцевого захищав Україну з 2014 року. Чоловік служив у 54-ій бригаді у брав участь в боях під Донецьком, Мар’їнкою і Золотим. Він загинув 20 червня. Його розстріляти з кулемету.

У чоловіка залишилась дружина Тетяна та трирічна донька, пишуть Свої.

«Він був добрим, справедливим, прямолінійним і відкритим, – ділиться Тетяна. –  Микола завжди захищав правду, і саме через це почав служити країні ще у 2014-му році. Був момент, коли він пішов зі служби, але невдовзі повернувся. Попри те, що йому хотілося бути ближче до родини, він не зміг би виконувати будь-яку іншу роботу. Все це не було “його справою”. Із самого дитинства він цікавився книгами про війну, займався створенням військової техніки — Микола жив цим».

«Ми вирішили поховати його в Тернополі, бо зараз знаходимось тут із трирічною донькою. Він хотів, щоб ми виїхали сюди в лютому. Зараз моя дочка допомагає мені відволікатись, бо вона — копія свого батька у всьому. Я дуже хочу, щоб вона мала щасливе майбутнє. Чоловік теж хотів цього, коли йшов на війну — захистити нас і свою Батьківщину. Він вважав це своїм боргом. Думаю, що зараз він би дав людям таку пораду: “Радійте життю і живіть одним днем”. Так ми завжди і робили»,- розповіла Тетяна.

Катерина “Пташка” з Тернопільщини попросила маму чекати, вірити, любити (ВІДЕО)

Тернопільські підприємці не поспішають за компенсацією