Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині зусудили сина керівника поліції, який збив 19-річну дівчину на службовому авто батька і втік (ФОТО)

Засудили водія, що на службовому автомобілі батька збив дівчину і залишив її без допомоги.

Отже, за публічного обвинувачення прокурора Кременецької окружної прокуратури, вироком Шумського районного суду засуджено водія, що керуючи службовим авто Національної поліції України у стані алкогольного сп’яніння, вчинив ДТП й залишив потерпілу без допомоги (ч. 1 ст. 289, ч. 1 ст. 286 та ч. 1 ст. 135 КК України).

Прокурор довів у суді, що 24 серпня 2020 року нетверезий житель Шумщини незаконно заволодів службовим автомобілем батька та вчинив ДТП, наїхавши на дівчину-пішохода на узбіччі дороги біля с. Бриків.

Водій після наїзду навіть не зупинився й залишив її без жодної допомоги. Внаслідок дорожньо – транспортної пригоди потерпіла отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості й після аварії перебувала в небезпечному для життя стані.

Вироком суду обвинуваченого засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням на 3 роки права керувати транспортними засобами. Прокурор просив призначити покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки.

Вирок ще не набрав законної сили, повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що у ДТП потрапила Олена Хрещук. Після аварії у 19-річної потерпілої вибиті з корінням передні зуби, садна обличчя, залишилися шрами, зламане коліно, струс мозку і втрачається зір.

Дівчина розповідає: на День незалежності вночі йшла із райцентру додому – зо два кілометри. Побачила, що їде автомобіль, відійшла вглиб узбіччя, але водій звернув просто на неї.

Шофер, каже дівчина, не зупинився, розвернувся і поїхав. Це була “Нива”. Поліцейська “Нива”.

“Я ще повзла до паркану, бо думала, що вони знов наїдуть на мене”, – пригадує вона.

Мати дівчини Людмила упевнена, що це був навмисний наїзд.

Жінка каже – поки у лікарнях тривали операції, у селі намагалися з’ясувати – хто був за кермом. Тоді знайшли свідка – хлопця, який їхав пасажиром.

Водієм виявився не правоохоронець, а його син. Це повідомлення він надіслав дівчині невдовзі після наїзду: “Олено, вибач мене, як зможеш. Я, чесно, не хотів, щоби так сталось”.

Батько водія є заступником начальника поліції, пише “ТСН”.

Під час бойового завдання на фронті загинув воїн з Тернополя

У боях на Донеччині загинув 38-річний воїн з Тернопільщини (ФОТО)