Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Найближчими тижнями росіяни вже не зможуть наступати, – ISW

Ситуація у ЗСУ у Луганській області дуже важка і швидше за все російські війська незабаром займуть як Сєвєродонецьк, так і Лисичанськ. Але це стане переломним моментом на користь росіян, адже вони втрачають там залишки свого наступального потенціалу. Про це повідомляє “Дзеркало тижня”, посилаючись на зведення Американського інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики інституту пишуть, що за останні дні росіяни досягли значних успіхів у цьому районі та ЗСУ, швидше за все, доведеться залишити і Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Але тимчасова окупація цих міст не змінить ситуацію принципово і стане переломною на полі бою.
«Українським військам протягом кількох тижнів вдавалося втягувати в цей район значну кількість російського персоналу, зброї та техніки, що, ймовірно, знижувало загальні можливості російських сил, не дозволяючи їм зосередитись на більш вигідних напрямках наступу. Найближчими тижнями російські наступальні операції, ймовірно, призупиняться незалежно від того, чи захоплять російські сили район Сєверодонецька-Лисичанська чи ні, що, ймовірно, дасть українським силам можливість розпочати обережні контрнаступи», – йдеться у зведенні ISW.
Там вважають, що зацикленість Кремля на захопленні Сєвєродонецька, як і облога «Азовсталі», швидше за все, завдасть остаточної шкоди російським можливостям у майбутньому просуванні в Україні. Втрата Сєвєродонецька – це втрата для України в тому сенсі, в якому будь-яка місцевість, захоплена російськими військами, є втратою, але битва за Сєвєродонецьк не буде вирішальною перемогою Росії.

До 4 років тюрми: у Тернополі житель Кіровоградщини кинув гроші в багажник патрульним

Збаражчина на колінах та у сльозах: поховали молодого Героя, у якого залишилися мама і сестра (ФОТО)