Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В Підгайцях обговорюють премії для посадовців

Фасади будівель Підгайці

Інформація щодо збільшення витрат на оплату праці та нарахування премій працівникам Підгаєцької міської ради (490 тисяч гривень), яка з’явилася в місцевих інтернет-виданнях, викликала чималий резонанс як у самій громаді, так і серед жителів області.

Користувачі мереж не підбирали слів, коментуючи таке рішення.

У свою чергу керівництво громади намагалося знизити градус невдоволення, опублікувавши на своїй сторінці роз’яснення. Деталі за посиланням https://www.facebook.com/pidgaitsi.misto/posts/332324375754682

Причина, названа у дописі – створення нового відділу «Соціальний захист населення» та внесені зміни до структури міської ради.

На офіційному сайті ради є рішення №2467 Підгаєцької міської ради, котре було прийняте 21 грудня 2021 року.

Оскільки рішення було прийняте у 2021 році, ще до прийнятого бюджету на 2022 рік, штат новоствореного відділу мали включити у передбачені витрати на 2022 рік.

Чому саме відділ соціального захисту населення?

Розібратися в цьому допоможе ютуб канал Підгаєцької міської ради, де є усі записи проведених сесій. Переглядаючи 17 сесію, знаходимо розгляд двох проектів рішень: створення відділу соціального захисту населення та зміни до структури міської ради (дивитися відео з 59 хвилини).

З обговорень стає зрозуміло, що після створення нового відділу штат не збільшували. Нові робочі ставки мали утворитися за рахунок скорочення подібних у іншому відділі. На кого тоді у червні 2022 року виділили майже пів мільйона гривень?

На цьому ж засіданні депутати не погоджуються приймати «бюджет громади 2022», оскільки не готові затвердити 4 мільйони гривень витрат на премії та додаткові надбавки працівникам у 2022 році.

Судячи з прийнятого бюджету на наступному пленарному засіданні, депутатам вдалося на майже мільйон скоротити витрати, пов’язані з преміюванням працівників міської ради. Відповідно у бюджеті на 2022 рік були закладені кошти на фінансування відділу соціального захисту населення та майже 3 мільйони гривень на премії та інші надбавки для працівників інших відділів міської ради.

Проте, у червні 2022 року додають ще 490 тисяч гривень через рішення виконкому, оминаючи сесію та депутатів.

На що підуть ці кошти? Дискусія триває. Принаймні серед місцевого політикуму.

Джерело: ТП

Багатодітна сім’я переселенців купила на Тернопільщині… корову

27-річна тернополянка викрала з під’їзду велосипед 12-річного хлопчика