Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Встановлення та підключення пральної машини: основні нюанси

Термін служби пральної машини прямо залежить від того, правильно вона була встановлена чи ні. В тому випадку, якщо під час цього були допущені помилки, ресурс може значно знизитися. Також це може призвести до некоректної роботи пристрою, що тягне за собою відповідні проблеми.

Хоча виробники постійно вдосконалюють техніку, покращуючи її роботу, від несправностей, що виникають по вині користувачів, не застрахована жодна модель. Тому зовсім не важливо, дешеві чи дорогі пральні машинки у Львові ви розглядаєте для покупки. Придбана техніка повинна бути правильно встановлена та підключена.

Що робити на першому етапі

Після доставки техніки з магазину додому вам потрібно виконати всього дві дії:

  • Зняти всі упаковочні матеріали. Буває так, що в середині пральних машин (знизу) залишається частина пінопласту. Це стосується тих моделей, в яких нижній пінопласт зроблений не одним цілим шматком, а кількома. Так от, якщо його не дістати, він заважатиме вільному ходу барабана.
  • Зняти транспортувальні болти. Для безпеки під час перевезення бак закріплюється чотирма болтами, які знаходяться на задній стінці. Перед використанням пристрою їх потрібно викрутити, щоб звільнити барабан.

Для подальшого встановлення потрібно, щоб були готові всі комунікації. Про них потрібно подбати ще до походу в магазин.

Злив пральної машини

Часто його обладнують неправильно. Помилка полягає в закріпленні зливного шланга на надто низькій висоті. В результаті цого вода самопливом витікає з бака, в зв’язку з чим виникає необхідність постійного її підкачування з водопровідної труби. Це призводить до погіршення якості прання та швидкого зносу насоса.

Щоб цього не трапилося кінець зливного шланга потрібно встановлювати на висоті не нижче 40 см від підлоги. Цей момент прописаний в інструкції.

Підключення до електромережі

Машинку необхідно убезпечити від несправностей, спричинених нестабільною напругою в електромережі. При чому, не важливо, є у вас проблеми з цим чи немає. Ситуації бувають різні, і навіть палиця раз на рік стріляє.

Бажано, щоб на пралку була виведена окрема силова розетка. Обов’язково з заземленням. До загальної електромережі розетку потрібно підключати через пристрій захисного відключення (в народі — “автомат”). В такому випадку під час небезпечних коливань напруги вимикач автоматично перейде в режим вимкнення. Тому електроніка пралки не постраждає.

Вибір місця встановлення

Місце має бути вибране і підготовлене заздалегідь. Це повинна бути тверда і рівна поверхня, на якій техніка буде стояти надійно. На підлозі з дощок пралка може надмірно вібрувати та переміщатися на стадії віджиму. Якщо іншого виходу крім встановлення на дерев’яній підлозі у вас немає, можна придбати антивібраційні підставки. Іноді вони допомагають.

Стояти техніка повинна на всіх чотирьох ніжках і рівно. Щоб цього добитися потрібно з використанням будівельного рівня відрегулювати висоту ніжок.

Якщо ви встановите пральну машину правильно та не будете допускати помилок при експлуатації, вона прослужить вам дуже довго. Також рекомендуємо купувати якісну модель від надійного виробника. З варіантами можна ознайомитися на сайті Алло, де представлено багато пральних машин різної вартості.

До 8 років тюрми: на Тернопільщині продавчиня обікрала магазин і колегу

Керівник Рівненщини розповів, що може чекати на білорусів в Україні