Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Вирок Устинову: сім років тюрми – за обстріл дітей у Тернополі

15 червня суддя Тернопільського міськрайонного суду Юрій Дзюбановський виголосив вирок тернополянину Валерію Устинову, який у січні 2021 року вистрелив із рушниці по дітях. За злочинні дії суд першої інстанції визначив покарання підсудному – сім років тюрми.

Того січневого дня троє дітей з’їжджали на санчатах із пагорба неподалік багатоповерхівки на вулиці Василя Симоненка, де мешкав Устинов. Раптом пролунав постріл і двоє хлопців отримали поранення. Матір одного хлопчика і дівчинки була поруч, тож швидко зреагувала. Дітей було доправлено до лікарні. Правоохоронці встановили, що стріляв по дітях мешканець квартири на першому поверсі – Валерій Устинов. У його помешканні слідчі виявили рушницю, зібрали докази причетності чоловіка до заподіяння шкоди дітям.

Під час судових засідань Устинов частково визнав свою вину – не заперечує, що здійснив постріл, але стверджує, що не мав наміру влучити в дітей, все нібито сталося випадково, коли він чистив рушницю. Натомість експертиза підтвердила, що вистріл був навмисним. Батьки потерпілих дітей просили в суді про справедливе покарання для стрільця. Один із хлопчиків отримав важкі травми внутрішніх органів, оскільки в нього влучило багато свинцевих кульок. Дитина пройшла тривале лікування та реабілітацію. Іншому хлопчикові кулька поранила щоку.

У Тернополі заберуть “сліди” радянщини: техніку зі Старого парку передадуть на потреби військових

Ракетні обстріли по Чорткові завдали підприємцям збитків на 2 мільйони (ФОТО)