Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі судитимуть лікаря-гінеколога за смерть немовляти

Тернополянин Михайло Ярник добивається покарання медиків за смерть свого сина, якого не стало через чотири дні після народження.

У травні 2018-го року чоловік звернувся в поліцію із заявою притягнути до кримінальної відповідальності медичних працівників перинатального центру. Звинуватив медика в неналежному виконанні своїх професійних обов’язків, що стало причиною смерті його новонародженої дитини.

Як повідомила пресслужба обласної поліції, даний факт слідчі внесли в ЄРДР згідно з ч. 2 ст. 140 (Неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки) ККУ.

У ході слідства стало відомо, що жінка знаходилася на стаціонарному лікуванні у відділенні патології вагітних. Її лікуючим лікарем був підозрюваний.

Поліцейські довели, що, коли у тернополянки розпочалися пологи, акушер-гінеколог при виявленні патологічних змін у плода зобов’язаний був змінити тактику ведення пологів. Неправильно встановлений діагноз та невірно обрана тактика ведення пологів стали причиною того, що дитина народилася в стані тяжкої асфіксії. Реанімаційні заходи щодо новонародженого не дали позитивного результату і через чотири дні дитина померла у реанімаційному відділенні лікарні.

За неналежне виконання своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого та несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому, чоловік відповідатиме у суді. Санкція статті карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У чому різниця між композитними та керамічними вінірами

Зі сльозами болю і на колінах: у Теребовлі живим коридором зустріли тіло Героя Назара (ФОТО)