Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі зменшиться кількість громадського транспорту

У зв’язку із високими цінами на пальне та запчастин до транспортних засобів у Тернополі прийнято рішення зменшити кількість громадського транспорту, що курсує та кількість рейсів на 20-25%. Це допоможе уникнути підвищення тарифу на проїзд у міських автобусах та тролейбусах, пише Тернопільська міська рада.

Так, на підставі аналізу пасажиропотоку на маршрутах, які обслуговує підприємство КП «Тернопільеелктротранс», проведено корегування випусків на лінію транспортних засобів і графіків руху на маршрутах, які обслуговує підприємство. Загалом кількість одиниць транспорту зменшено з 44 до 34 – пробіг тролейбусів зменшено з 51 одиниці в робочі дні до 44 та 27 у вихідні, на автобусних маршрутах зменшено кількість транспорту з 39 до 32 автобусів в день. Дані заходи дали змогу зменшити витрати дизельного пального на 2903 л»,- йдеться на сайті.

Також частково зменшено об’єм транспортної роботи на тролейбусних маршрутах. Зменшення транспортної роботи вплинуло на зменшення витрат на використання електричної енергії, паливно-мастильні матеріали, заробітної плати та відрахувань на соціальні заходи. Так, за травень, завдяки вжитим заходам, загальний пробіг у тролейбусів на лінії зменшився на 22,132 тис. км, що привело до зменшення використання електроенергії на 74,6 тис. квт. годин.

 

Сучасний млин відкрив у Настасові підприємець Мирослав Мельник

За якої умови школи Тернопільщини зможуть працювати з 1 вересня? (відео)