Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Україна – єдина країна, де гинули люди, тому що вони були на вулицях з прапорами ЄС

Європейська комісія рекомендуватиме надати Україні офіційний статус країни-кандидата на вступдо ЄС. Про це повідомляє Politico із посиланням на низку чиновників, знайомих з результатами дебатів 13 червня.

Зазначається, що дебати відбулися після суботнього візиту президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн до Києва, де вона обговорила з президентом Володимиром Зеленським заявку України на членство в ЄС.
Чиновники, знайомі з дебатами серед комісарів, заявили, що вони усвідомлюють необхідність послати сильний сигнал президенту РФ Владіміру Путіну про те, що він втратив будь-які шанси повернути Україну у свою сферу впливу.
“Комісія не забуває, що Україна – єдина країна в Європі, де гинули люди, в яких стріляли, тому що вони були на вулицях з прапорами ЄС. Ми не можемо сказати їм: “Вибачте, хлопці, ви розмахували неправильними прапорами”, – сказав один високопоставлений чиновник.
Щоб визнати Україну країною-кандидатом, потрібно одноголосне схвалення 27 глав-держав і урядів у Європейській раді. Очікується, що її члени розглянуть це питання на саміті в Брюсселі наступного тижня. Чиновники та дипломати заявили виданню, що принаймні три країни все ще виступають проти. Джерело:

Над Тернопільщиною сили ППО збили ворожі ракети

8 людей залишаються у лікарні після ракетного атаки по Чорткову