Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі помер видатний українець

Завершив свій земний шлях Олександр Смик. Поет, бард, драматург, голова спілки письменників Тернопільщини, засновник і промотер багатьох культурно-мистецьких подій на Тернопільщині, багаторічний начальник управління культури та мистецтв Тернопільської міської ради. Йому було 64 роки.

Останні роки цей сильний духом чоловік боровся зі страшною недугою. Боровся, але до останніх днів писав поезію.

Співчуття з приводу смерті митця та колишнього начальника управління культури та мистецтв Тернопільської міської ради висловив міський голова Тернополя Сергій Надал.
“Сьогодні ми втратили Великого Українця. Тернопіль втратив свого славного сина. Його творчий спадок навіки залишиться в історії української культури. На його прикладі, як треба любити Україну та Тернопіль, будуть вчитися прийдешні покоління. Бог забирає найкращих, щоб вони служили на небесах. Вже під час відкритої навали московських варварів на Україну, Олександр Іванович очолив свій фронт боротьби з ворогом – «Духовний фронт». Його вірші та твори підтримували наших воїнів, волонтерів та тих, хто працював у тилу. Він зміцнював нашу віру у перемогу над ворогом. Останній вірш з рубрики «Духовний фронт» він виклав у мережу якихось 11 годин тому”,- йдеться у дописі.
Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким та колегам Олександра Смика.

Тернопільська обласна рада відновила роботу

Автомобіль розтрощений: біля Микулинець зіткнулися легківка та вантажівка (ФОТО)