Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

5 кращих способів побороти стрес під час війни

Зараз всі українці знаходяться у стані сильної напруги. Наша ціль у цій війні – не зламатися, а дійти до перемоги сильними та стабільними. Розказуємо, як сьогодні зменшити стрес у своєму житті. Та що робити, якщо відчуваєте, що не справляєтеся зі стресом.

ТОП-5 кращих способів боротьби зі стресом

Турбота про власне благополуччя – це найперша задача людини у воєнний час. Адже саме психологічно витримані люди краще переживають кризу навкруги. Турбота про свій стан допоможе нам протриматися довше. І зберегти максимум від звичного життя. 

Тому сьогодні час допомогти психіці справитися у стресових обставинах. Варто не забувати про відпочинок – ігрові автомати чи прогулянки містом. А також додати до нього речі, які знизять навантаження на ваші нерви.

Як не потрапляти у пастку стресу

Кращий спосіб побороти стрес – це уникати його. Тому краще відкласти на потім все, що змушує вас втрачати контроль над емоціями. Це може бути спілкування з неприємними людьми – родичами чи колегами. Складні для вас справи, які не є нагальними і т.д. 

Відмовтеся від вирішення всіх проблем, які не заважають вам тут і зараз. Перегляньте, які справи продовжуєте робити “бо так треба”, або тому що хтось звик перекладати свої проблеми на вас. 

Саме сьогодні – кращий час навчитися відмовляти хитрим колегам, які звалюють на вас свої обов’язки. Або швидко завершати розмову з “подругою”, яка годинами розказує, як ви неправильно живете. Пам’ятайте: ваше гарне самопочуття – найважливіше.

ТОП-5 способів швидко позбутися стресу

Існує безліч порад у боротьбі зі стресом. Багато таких не діють взагалі, або допомагають дуже не скоро. Тому ми зібрали прості та дієві способи, як знизити рівень стресу: 

  1. Дихальні вправи. Це найлегший спосіб, якщо вам потрібно заспокоїтися швидко. Найпростіша вправа полягає у тому, щоб видихати довше, ніж вдихати. Спробуйте робити вдих, рахуючи від 1 до 4, а потім повільний видих – рахуючи з одного до 6. Психологи рекомендують робити вправи на дихання  щоденно по кілька разів.
  2. Відпочинок від новин. Найкраще взагалі обмежити знайомство з ними до 15-20 хвилин на день. Якщо так не можете – час від часу, влаштовуйте собі день, коли не будете читати новин взагалі.
  3. Планування дня. Зараз ніхто не в змозі контролювати життя навкруги. Війна порушила всі наші глобальні плани та життєві цілі. Щоб відчути себе краще – робіть життя передбачуваним хоча б на повсякденному рівні. Контроль над побутовими справами допоможе вам повернути впевненість у собі. 
  4. Не сваріть себе, а хваліть. Після початку війни, будь-який стан є нормальним. Дехто може волонтерити на передовій. Інших людей війна шокує настільки, що вони занурюються в апатію. Зараз ми переживаємо досвід, котрий може виявитися найбільш шокуючим за все життя. Тому не сваріть себе, якщо немає сил чи з чимось не справляєтеся. Краще – відмічайте кожне зроблене діло. Це допоможе повірити у свої сили і в те, що ви справляєтеся з ситуацією.

Виконуйте свої бажання. Це може прозвучати дивно, але саме зараз час подумати про те, чого хочете. Війна показала, яким крихким є звичне для нас

У Тернополі поліція розшукує чоловіка (ФОТО)

Кому з чоловіків дозволено виїзд за кордон під час воєнного стану (ВІДЕО)