Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі встановлять ще 7 камер автоматичної фіксації порушень ПДР (ФОТО)

З 16-го травня у Тернополі відновили роботу камери автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, які були вимкнені з початку війни. У межах міста працюють 5 камер за адресами:

проспект Злуки, 45-Б;

проспект Злуки, 47-Б;

вулиця Протасевича, 8;

вулиця Степана Будного, 28;

проспект Степана Бандери, 90.

«Перед камерами встановлені відповідні знаки, які інформують водіїв, що надалі фіксація порушень правил дорожнього руху буде здійснюватися в автоматичному режимі», – розповідає інспектор пресслужби управління патрульної поліції в Тернопільській області Катерина Метельська.

У разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху понад 20 км/год – передбачено відповідальність у вигляді штрафу у сумі 340 гривень, якщо перевищення понад 50 км/год – передбачено штраф у сумі 1700 гривень.

Окрім камер автоматичної фіксації патрульні контролюють дотримання швидкісного режиму за допомогою лазерних пристроїв  TruCAM. Загалом їх на автодорогах області є п’ять.

 «Патрульна поліція здійснює фіксацію порушень ПДР приладами TruCAM на аварійно небезпечних ділянках та в місцях значної концентрації ДТП, – зазначає старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в області Ігор Ракочий. – Війна – не привід забувати про дотримання правил дорожнього руху.  Перевищення швидкості – одна із основних причин ДТП з травмованими і потерпілими».

Планується,  що невдовзі в області буде встановлено ще сім камер автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Поліцейські вкотре закликають водіїв та пішоходів не нехтувати безпекою на дорозі та бути обережними.

Жителі Тернопільщини збирають кошти для порятунку важкопораненого військового (ФОТО)

Україні потрібна допомога партнерів з Європи та Америки у відновленні транспортних коридорів, – нардеп Чайківський