Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Підмішували в алкоголь очні краплі і грабували: на Тернопільщині судитимуть чотирьох злочинців

Поліцейські встановили, що четверо чоловіків зорганізувались в групу, аби вчиняти розбої. Вони знаходили своїх жертв поблизу залізничних та автовокзалів, закладів відпочинку.

Поліція завершила досудове розслідування та направила до суду обвинувальний акт щодо чотирьох учасників злочинної групи, які нападали на людей з метою заволодіння їх майном на території Тернопільської області.

Кожен з її учасників виконував чітко поставленні завдання. Організатори планували майбутні незаконні заробітки, координували усі дії. Окрім цього, він займався фінансовими питаннями та транспортом. До скоєння злочинних дій вони залучали й інших осіб.

Чоловіки знаходили своїх жертв поблизу залізничних та автовокзалів, закладів відпочинку. Увійшовши в довіру, пропонували їм випивку, в яку підмішували медичний препарат. Коли ж потерпілий під дією засобу ставав безпорадним або втрачав свідомість – його обкрадали.

Від злочинних дій ділків потерпіли дев’ятеро осіб. Зловмисники викрадали мобільні телефони, готівку та інші цінні речі. У двох потерпілих їм вдалося зняти кошти з банківських карток. За кілька місяців підозрювані злочинним шляхом заробили майже пів мільйона гривень.

Нагадаємо, працівники поліції затримали групу у листопаді 2021 року. Під час обшуків правоохоронці вилучили у них лікарські препарати, транспортні засоби, мобільні телефони.

Слідчі повідомили фігурантам групи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2, а також частиною 4 статті 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування кримінального провадження завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Смертельна пожежа на Тернопільщині: горіла квартира у п’ятиповерхівці

Як на Тернопільщині у жінки виманили 150000 гривень