Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Машини пристосовують для потреб війни: як джип L-200 стає бойовим авто (ФОТО)

Тернополяни стараються бути надійним тилом для українських військових. Активні люди передають допомогу, продукти харчування, шиють військову форму тощо. Кожен робить все можливе, щоб якнайшвидше наблизити день перемоги для України.

Одне з найнеобхідніших, що допомагає нашим військовим у боротьбі з окупантами – транспортні засоби. Як і у 2014-му році, зараз, у 2022-му є нагальна потреба у  забезпеченні захисників автомобілями.

Активні люди об’єднуються у волонтерські коаліції

Тому активні і небайдужі тернополяни організовують волонтерські коаліції, щоб знайти, придбати, пригнати, переобладнати і доставити потрібні нашим військовими бойові автівки. Кооперація зусиль допомагає в стислі строки поставити автомобілі на “військові рейки”.

«Ще з 2014 року знаю, що потреба у потужних, ефективних автомобілях, на війні є завжди, – розповідає перший заступник голови облради Володимир Болєщук. Ці автомобілі допомагають українським захисникам у боротьбі з окупантами на передовій лінії фронту. Тому разом з колегами, друзями об’єднуємося та долучаємось до підтримки військових».

Днями зусиллями Володимира Болєщука та Ігоря Качмарського два  Mitsubishi L200  придбали і перегнали в Тернопіль. Тут машини переобладнають та укомплектують усім необхідним для військових умов та відправлять на передову.

«Mitsubishi L200 – це авто, які призначені для воєнних умов, – розповідає підприємець і депутат Ігор Качмарський, який з початку війни активно включився у волонтерський рух і допоміг з придбанням для різних військових підрозділів не одного такого бойового автомобіля.  Це повнопривідні автомобілі з підвищеною прохідністю, що дозволяє безперешкодно пересуватись по лісах, болоті, бездоріжжю, якраз в тій місцевості, де наші військові воюють з ворогом. Автомобілі мають кузов, в якому можна перевозити боєприпаси, гуманітарну допомогу, евакуйовувати поранених, на нього можна натягувати тент. Вони зручні і ефективні у використанні для наших військових. Це вже не перші авто, які ми передаємо на передову, бо знаємо, що в них завжди є потреба. Наша найбільша мотивація – це наблизити перемогу. Кожен на своєму місці»,- зазначив Ігор Качмарський.

Ще один автомобіль такої ж марки передав захисникам на передову депутат і підприємець Святослав Лебонтов. Чоловік переконаний, що підтримка військових – першочергове завдання кожного, хто знаходиться в тилу.

Кожен автомобіль, кожна допомога – важлива

L-200 та пасажирський бус  придбали, власними зусиллями переобладнали та відправили на фронт працівники «Опілля».

«До нас звернулись військові та повідомили, що є потреба у автомобілях, – розповідає комерційний директор підприємства Володимир Гульовський. Ми оперативно знайшли ті авто, про які вони просили та привезли їх з-за кордону. Перший автомобіль – бус, відправили в один із бойових підрозділів Херсонської області, а інший – Mitsubishi L200 у – Донецьку область, де служить наш працівник. До купівлі двох авто долучились працівники заводу та депутат Тернопільської обласної ради Олег Боберський. Віримо, що ці транспортні засоби допоможуть побороти  російських окупантів».

Українська армія – сильна та міцна. Кожен автомобіль, кожна допомога – важлива. Це підтримує бойовий дух воїнів та додає їм сили у боях.

У Тернополі сильний вітер наробив шкоди (ФОТО)

Уряд знову підвищив ціни на пальне. Коли бензин з’явиться на АЗС?