Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Загибель двох хлопців у Теребовлі: справа пів року в суді, а її ще не почали слухати

Сьогодні, 18 травня, у Теребовлянському районному суді мало відбутися засідання по справі щодо загибелі Володимира Солтиса і Андрія Михасика – працівників місцевого підприємства “Колос-2”, проте слухання вкотре перенесли.

Хоча справа у суді вже від жовтня 2021-го року, та її ще не розпочали слухати по суті. Упродовж семи місяців тривали  підготовчі засідання. Сьогодні прокурор мав би вже зачитати обвинувальний акт, але не прибули всі учасники слухання, – пише НОВА Тернопільська газета.

З’явився обвинувачуваний Юрій Парамей – роботодавець загиблих. Прийшли потерпілі – батьки загиблого Володимира – Любов та Роман Солтиси, представник матері загиблого Андрія Михасика Володимир Твердохліб. Проте не прибули двоє потерпілих Юрій Дяк і Володимир Парубейко – колеги загиблих, які у процесі слухання справи раптом звернулися до суду і заявили, що теж мають претензії до Парамея. Мотивували тим, що з ними не було укладено трудових угод. Такі заяви виглядають доволі дивними, адже під час слідства ці особи відсторонювалися від надання показів щодо загибелі хлопців, заявляли, що нічого не знають про обставини трагедії. А зараз у суді, попри нібито претензії, вони займають позицію “в унісон” із роботодавцем, тож складається враження, що це хитрий адвокатський “маневр”.

Цього разу на засідання не з’явився так званий потерпілий Юрій Дяк, хоча був належно повідомлений. Не прибув і його представник. Не з’явився й інший потерпілий – Володимир Парубейко, але він раніше заявляв, щоб справу слухали без нього. У двох цих потерпілих був спільний адвокат, проте після масштабного вторгнення росії в Україну він пішов воювати. Сьогодні Парубейка представляла інша адвокатка, клопотала про надання їй часу на ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.
Суддя Анна Мельник відклала слухання справи на 31 травня 2022-го.

“Уже третє засідання зривається через так званих потерпілих. Які вони потерпілі, якщо навіть не хотіли дати пояснення слідству, казали, що нічого не пам’ятають. У них – амнезія?! Парубейко і Дяк не мають стосунку до цієї справи! Просто затягують слухання. Адвокат вже міг дотепер ознайомитись із матеріалами”, – виступила в суді Любов Солтис.

Зеленський пропонує продовжити загальну мобілізацію ще на 90 діб

На Тернопільщині за 8500 грн жінка обіцяла допомогти отримати посвідчення водія