Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Пальне по 70 грн”: в Україні почали перевіряти заправки

В Україні, через скарги громадян про завищення цін на пальне і відмову видавати чеки, почали перевірку автозаправних станцій. 

Про це повідомляють у  Держпродспоживслужбі.

Нещодавно для вирішення дефіциту палива в країні Кабмін скасував державне регулювання цін на бензин і дизпаливо. При цьому суб’єкти господарювання, як і раніше, зобов’язані завчасно декларувати ціни у разі їх підвищення.

«За останні дні з усіх областей почали надходити повідомлення про надмірно завищені ціни, відсутність розрахункових документів, відмову у вільному виборі засобів розрахунку тощо», – зазначили у Держпродспоживслужбі.

У відомстві додали, що завищення цін в умовах воєнного стану є неприпустимим, а порушення правил ведення підприємницької діяльності матиме наслідки у вигляді штрафів та інших заходів адміністративного впливу.

Так, наприклад, Головним управлінням Держпродспоживслужби у Чернівецькій області розпочаті перевірки п’яти АЗС ТОВ «ПП-ОЙЛ», де дизельне паливо реалізовувалось по 70 гривень за літр. За підсумками перевірки станом на 22 травня реалізація пального на АЗС не здійснюється.
Держпродспоживслужба нагадує, що завищення цін в умовах воєнного стану є неприпустимим, а порушення правил ведення підприємницької діяльності матиме наслідки у вигляді штрафів та інших заходів адміністративного впливу.

День Героїв: тернополяни вшанували пам’ять полеглих воїнів України (ФОТО)

На Тернопільщині 17-річний мотоцикліст врізався в металеву огорожу, а 16-річна дівчина впала з авто (ФОТО)