Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Журналістка з Києва зробила тату Тернопільського замку на знак вдячності (ФОТО)

Кольорове тату із зображенням Тернопільського замку зробила журналістка з Києва Тетяна Гонченко.

Це вибір невипадковий, – каже жінка. Тату історичної споруди має для неї кілька значень, пише “Терміново”.

Одне з них – вдячність місту, яке прихистило під час війни. “Тепер у мене на руці Тернопільський старий замок. Той самий, який є на гербі міста. Чому саме він?

Бо: 1. Це знак вдячності Тернополю, який нас прихистив під час війни, і людям, які підтримали, допомогли та дуже гостинно прийняли в своєму місті (окрім однієї бахнутої комендантші, але це окрема історія). Загалом я в захваті від Тернополя, за інших обставин та в іншому житті мені б хотілося тут жити постійно.

2. Це символ міцності, захисту і стійкості.

3. А ще це найстаріша будівля Тернополя, цей замок пережив дуже багато війн, його руйнували, відновлювали, знову руйнували і знову відбудовували. І от вже п’ять віків він продовжує існувати.

Це символ, що все можна пережити і пропри все можна вистояти. Це тату мені била дівчина з Харкова, яка втекла від війни вже під час активних обстрілів, проживши кілька днів у метро.

А поруч працював хлопець з Харківщини, чий дім вщент зруйнований ракетою, а кіт загинув. Він набивав герб України англомовному чоловіку чи то з Європи, чи то з Америки”, – розповідає Тетяна.

Пісню «Ой у лузі червона калина» написав уродженець Тернопільщини

На Тернопільщині горіла церква: пожежу ліквідували (ФОТО)