Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Є позитивні моменти: очільник Тернопільщини повідомив, коли в області з’явиться пальне

Ситуація з пальним на Тернопільщині, як і загалом по країні, на разі, не змінилася. Але уже є позитивні моменти, тому ситуація незабаром буде краща.

Про це 17 травня під час брифінгу повідомив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

– Урядом було прийнято рішення про зниження ставки ПДВ до 7 відсотків, а акциз взагалі скасовано на ввезення імпортного пального. Можу поділитися інформацією, що машини, які стоять заправленні, а саме бензовози, які перевозять паливно-мастильні матеріали, у черзі на кордоні не стоять. Поляки з розумінням відносяться до нашої ситуації, «витягують» ці машини з черги і поза черги відправляють на Україну. Надіємося, що в найближчий тиждень-два ситуація з пальним буде покращена. Але прошу всіх віднестися до неї з розумінням, адже наша армія потребує надзвичайно багато дизелю. Приватні машини можуть стояти, нічого з ними не станеться, а коли танк буде стояти – ми точно не виграємо цю війну!, – зазначив Володимир Труш.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв про “коридори солідарності” для України.

“Євросоюз запровадив для України так звані “коридори солідарності”. Подібний інструмент працював під час пандемії всередині Європи, коли розвозили вакцини й медикаменти. Влада робить і готова робити все необхідне, щоб дати бізнесу можливість завозити пальне в країну”, – сказав Шмигаль.

На Текстильній вкладають асфальт (ФОТО)

Поліція Тернополя розшукує 32-річну Федчишин Віту (ВІДЕО)