Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

ЄС скасував мита на українську продукцію

Сьогодні Рада ухвалила постанову, що запроваджує тимчасову лібералізацію торгівлі та інші торгові поступки щодо певних українських товарів. Це означає, що протягом одного року ввізне мито на весь український імпорт до Європейського Союзу не сплачуватиметься.

ЄС хоче підтримати економіку України?
Неспровокована та невиправдана агресивна війна Росії проти України спричинила руйнівний вплив на виробничі потужності країни, її транспортну інфраструктуру та доступ до Чорного моря, а також на її можливості торгівлі з рештою світу загалом. Не можна недооцінювати наслідки цього як на внутрішньодержавному рівні, так і на міжнародному – з точки зору впливу на продовольчу безпеку.
Сьогоднішнє рішення буде чинним протягом одного року та, зокрема, призупинить дію:
усіх тих мит, передбачених Розділом IV Угоди про асоціацію між ЄС та Україною, яким встановлено поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі (ПВЗВТ), які ще не були лібералізовані. Йдеться, зокрема, про мита на: промислову продукцію, що підлягають поступовому скасуванню до кінця 2022 року; фрукти та овочі, що підпадають під діють механізму вхідних цін, а також на сільськогосподарську продукцію та перероблену сільськогосподарську продукцію, що підлягають тарифному квотуванню;
стягнення антидемпінгових мит на імпорт з України, та
застосування загальних правил імпорту щодо імпорту з України.

Довідкова інформація та наступні кроки
Єврокомісія внесла пропозицію щодо тимчасової лібералізації торгівлі, яка доповнює торгові поступки, що застосовуються до української продукції відповідно до Угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами, з одного боку, та Україною, з іншого боку, 27 квітня 2022 року.
13 травня Рада надіслала листа до Європейського парламенту, в якому повідомила про свою згоду з постановою, яку було ухвалено на пленарному засіданні 19 травня.
Тепер, коли постанова була ухвалена як Європейським парламентом, так і Радою, вона буде підписана та опублікована в Офіційному віснику та набере чинності на наступний день після її публікації в Офіційному віснику Європейського Союзу.

На пошті в Тернополі зникли марки з кораблем. Люди викликали поліцію

Традиційної ходи випускників у Тернополі цього року не буде