Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Щоб довезти їжу свіжою на фронт: скалатські волонтери випробували надійний спосіб

Скалатські волонтери від перших днів війни працюють надзвичайно злагоджено і ефективно. Передають тонни гуманітарної допомоги на передову для українських захисників, стараються забезпечити чоловіків зі своєї громади, які пішли захищати Україну. А ще скалатчани випробували спосіб, як найкраще передавати готові страви для військових у спекотну погоду, щоб не псувалися.

Волонтерки Тетяна Ляхович і Марія Потерайко.

“У тилу треба працювати надійно й оперативно. Коли почалася війна, я написала у соцмережі, щоб люди приносити продукти, засоби гігієни та все необхідне солдатам. Зреагували миттєво! – розповіла волонтерка, голова БФ “Скалат – громада добра” Тетяна Ляхович. – Ми розгорнули у Скалаті логістичний центр. Мешканці громади виносили все зі своїх комор, підвалів, жертвували, хто що міг. Навіть виводили з хлівів свиней і віддавали на м’ясо.
Гарно організували роботу наші старости по селах. Гречаники, рисовики, пиріжки, вареники, печиво, паски… Готуємо і відправляємо все великими партіями. Добродії дали десять вакууматорів – пакуємо харчі. Це краще, ніж передавати у скляній тарі, яка б’ється. Ми випробували, що у вакуумному упакуванні їжа зберігається без холодильника більше тижня і не псується. Так що все доїде на фронт придатним до споживання. Наші господині печуть сухе печиво, яке довго зберігається. Напекли вже десятки тонн! Складаємо для наших військових рюкзаки з медикаментами, забезпечили резервістів формою, берцями. Дякую кожній людині, яка у такий непростий час допомагає нашим захисникам і людям у зоні бойових дій!”

“Михайло дожив до дня народження. Віримо, що вирветься живим із рук орків”

На Тернопільщині аварія на Т-подібному перехресті: зіткнулися легківка і вантажівка (ФОТО)