Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Прекрасна і неймовірна людина”: у самому пеклі війни загинув відомий журналіст та пластун з Тернополя (ФОТО)

У боях за Україну загинув відомий тернопільський журналіст, пластун та мандрівник Віталій Дерех.

Про це повідомляє тернополянин Назар Зелінка.

“Віталій Дерех… не зрадив своїх присяг… тихо спи, без тривог, друже Сало Дерех – легенда Пласту, журналіст, безстрашний мандрівник та філософ. З 6 років і до загибелі активний Пласт – український скаутинг. Пластун-скоб. Співзасновник та виховник в пластовому курені ч.77 імені Івана Гавдиди. Лицар куреня Орден Залізної Остроги. Пройшов Майдан, витягував поранених з Інститутської, з 2014 року декілька років в складі Айдару воював на Донбасі захищаючи Україну.

24 лютого пішов знову захищати Україну. Спалив не одного русского танка і купу іншої техніки. Був командиром протитанкового відділення. Вчора в самому пеклі цієї війни загинув …. Важко коли йдуть близькі друзі… друзі з яким ти виростав… з 2000 року разом пластували … таборували … мандрували …дуркували … друзі з якими мільйон божевільних історій … Передавай вітання Вітьку… дивіться за нами вдвох згори будь ласка … Пам‘ятаємо! Вічна пам‘ять тобі друже! Тихо спи, без тривог…”, – написав пан Назар.

“Ми друзі більше двадцяти років. Разом вчились, разом працювали, разом вар‘ювали і коли була потреба – виручали одне одного з всяких різних штук.

Віталіка люблять мої батьки, він був завжди гостем якого чекала моя сім‘я. Він був найщирішим з усіх кого я знав. Він хрестив мого сина. Він прекрасна і неймовірна людина. А тепер його нема… Але в добрих спогадах, від яких буде тепло, він є назавжди”,  – повідомив тернополянин Андрій Шкула.

“Біль розриває душу”: на війні снайпер убив молодого бійця з Тернопільщини (ФОТО)

На Тернопільщині жінка померла після того, як з’їла домашню тушонку (ВІДЕО)