Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Петра Порошенка вдруге завернули з українсько-польського кордону

Народному депутату Петру Порошенку вдруге відмовили в перетині державного кордону України з Польщею.

28 травня політик знову прибув у пункт пропуску «Рава-Руська», проте прикордонники знову відмовили йому у виїзді. Цього разу, за словами однопартійців екс-президента, прикордонники заявили, що він не має достатніх підстав для перетину кордону, і відмовилися спілкуватися з Русланом Стефанчуком, який мав підтвердити телефоном право Петра Порошенка на виїзд.
Оточення Порошенка звинуватило владу в “політичному замовленні” та наголосило, що правоохоронці не мали жодних підстав відмовляти у виїзді Порошенку, адже він, як нардеп не є військовозобов’язаним, та має на руках документи про робоче відрядження.
“Цього разу QR код зчитався, відрядження дійсне, Стефанчук підтвердив, Парламентська асамблея НАТО почала роботу. Але прикордонники тепер кажуть, що “надав не всі документи”), але не кажуть які “не всі”… – прокоментувала проблеми Порошенка його однопартійка, нардеп Вікторія Сюмар.
Нагадаємо, що ввечері 27 травня Петро Порошенко пізно ввечері прибув у пункт перетину державного кордону на Львівщині. У його команді повідомили, що нардеп їде у відрядження. Прикордонники пункту не випустили з України лполітика, який їхав на сесію Парламентської асамблеї НАТО у Вільнюс. Прикордонники не змогли зчитати QR-код з розпорядження голови Верховної Ради, що підтверджує участь екс-президента в українській делегації. Підставою відмови у виїзді Порошенку прикордонники назвали проблему з підтвердженням дійсності дозвільного документу.
Зазначимо, що Петро Порошенко перебуває під слідством через підозру у державній зраді. 19 січня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. У нього не вилучали паспорти, тож він має право на виїзд за кордон, проте він повинен прибувати до суду або слідчого за першою вимогою, не відлучатися з Києва ти Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду та повідомляти їм про зміну свого місця проживання та роботи.

Молодий захисник з Тернопільщини, якого розшукували рідні, загинув на війні (ФОТО)

“Не можу сидіти вдома, коли мій син там”: Тернопільщина прощатиметься з Героєм