Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Міжнародні організації трьох країн планують надати допомогу переселенцям на Тернопільщині (ФОТО)

Днями Тернопільщину відвідали представники організації Welthungerhilfe з Німеччини,  партнерських агенцій з Ірландії Concern Worldwide та Італії CESVI.

Вони зустрілись із заступником голови Тернопільської ОВА Ігорем Гайдуком та першим заступником голови Тернопільської облради Володимиром Болєщуком. Головне питання, яке виносилось на обговорення – надання допомоги переселенцям, які проживають в Тернопільській області та підписання Меморандуму між міжнародними організаціями та Тернопільською ОВА та Тернопільською обласною радою.

«На Тернопільщині добре налагоджений волонтерський рух, який працює на три напрямки: допомога ЗСУ, допомога жителям, які перебувають в зонах активних бойових дій, допомога переселенцям, які тимчасово проживають в нас в області. У зони, де тривають обстріли, волонтери Гуманітарного штабу при ОВА передали та волонтери Координаційного штабу підтримки оборони України передали сотні тисяч продуктових наборів, – розповів Володимир Болєщук. – Ми вдячні міжнародним організаціям, партнерам за допомогу, підтримку тих, хто через агресію росії опинились у важких обставинах».

Зараз на Тернопільщині перебуває понад 90 тисяч переселенців.

«Наше завдання забезпечити всім необхідним людей, які переїхала на Тернопільщину у зв’язку з воєнними діями. У нашій області офіційно зареєструвалося понад 92 тис. внутрішньо переміщених осіб. Вони поселені та забезпечені усім необхідним. Також дякую міжнародним організаціям, які допомагають сьогодні Україні», – зазначив заступник голови ОВА Ігор Гайдук.

Представники іноземних організацій згодом відвідали місця проживання ВПО та поспілкувалися з волонтерами. Також вони зазначили, що готові надавати гуманітарну підтримку та допомагати в поліпшенні умов проживання внутрішньо переміщених осіб.

Судитимуть тернопільського водія “БМВ”, який у нетверезому стані пропонував 15000 грн поліції

Уламки збитої ракети можуть впасти у будь-якому місці: не варто нехтувати сигналами тривоги