Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Знищив російський винищувач Су-34 і врятував 25 людей: історія молодого Дмитра – українського моряка (ВІДЕО)

Матрос Дмитро ліквідував ворожий винищувач з ПЗРК «Ігла». Завдяки майстерно виконаній роботі, він зберіг життя 25 бойовим побратимам.

“Ми стали в порту, почали завантажуватись, і як тільки закінчили, побачили, що з-під хмар з’явилися 2 російські винищувачі-бомбардувальники СУ-34. Літаки вилетіли дуже швидко. Їх не було чути, та й видно погано через хмарність. Вони випустили декілька ракет по місту та залетіли назад за хмари. Цей момент я спостерігав на сигнальному містку і зрозумів, що одного разу їм не вистачить, вони повернуться, щоб завдати повторного удару”, — розповідає Дмитро.

Коли російські літаки повернулися, матрос з ПЗРК запустив ракету по одному з них. Часу на наведення було мало, але Дмитрові допомагав його бойовий товариш. Після гучного «вибуху» одним літаком у російській армії стало менше.

За сміливий вчинок та позитивний результат військового моряка нагороджено відзнакою Президента України медаллю “За військову службу Україні”, повідомля Міністерство оборони Україн із посиланням на Телерадіостудія МО України Бриз.

На Тернопільщині чоловік хотів переплисти Дністер і зник під водою

У Чорткові просять небайдужих людей здати кров