Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Голова громади з Тернопільщини прийняв у своїй домівці 16 переселенців

Степан Гладун із переселенцями.

Від початку повномасштабної війни в Україні на Тернопільщині знайшла прихисток велика кількість внутрішньо переміщених осіб. На даний час офіційно зареєстровано 82 тисячі осіб, а було значно більше, адже частина людей вже повернулася додому. Наші краяни гостинно приймали переселенців у своїх домівках. У Хоростківській громаді від 24 лютого зареєструвалися 1300 внутрішньо переміщених осіб, нині залишилося 597. Голова громади Степан Гладун прийняв у своїй оселі 16 переселенців.

“Із початком війни велика частина українців були змушені змінити місце проживання. Багато вже повернулися додому, частина, яка залишилася, готова повернутися після закінчення війни, інші переселенці планують “ще трошки почекати”, – написав у Фейсбуці голова Хоростківської громади Степан Гладун. – Однією з ключових причин повернення є те, що регіон віддалений від зони бойових дій. Також люди повертаються у деокуповані населені пункти, передусім Київської, Чернігівської і Сумської областей.
Моя родина прийняла три сім’ї (16 людей) з Бучі, Білої Церкви, Київської області, які проживали у нас близько двох місяців. Люди, які пережили страх, розпач, розчарування і втікали від цього всього у тихі регіони, вже повертаються додому. Їх не лякає довга дорога, зруйновані будинки чи відсутність умов. Вдома і стіни лікують. І сьогодні остання сім’я, яка проживала в мене, повертається додому у звільнене від російських окупантів місто.
Бажаю їм та всім переселенцям здоров‘я, миру і Божого благословення! Нехай щастить вам! Ви стільки натерпілися, але ви – нескорені, сильні духом, як і ми всі, УКРАЇНЦІ”.

Електрозамикання на Борщівщині: загинув пенсіонер

Росія вмить вбила його родину з шести людей: історія поліцейського, яка просто шокує