“Певно, я останній раз дзвоню, ми більше не побачимось”: Тернопільщина прощається з Героєм, у якого залишився 2-річний син (ФОТО)

40-річний Володимир Боберський був на роботі у Польщі, після вторгнення росії в Україну одразу повернувся додому і пішов воювати. Загинув Володимир на Донеччині. У Героя залишилася дружина Галина та дворічний син Дем’ян

Попрощалися із військовослужбовцем Збройних Сил України Володимиром Боберським у Микулинецькій громаді 22 квітня. Про це повідомили на сторінці громади у фейсбуці.

“У загиблого залишилася дружина Галина та дворічний син Дем’янчик. Низький уклін захиснику України”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомила “20 хвилин” сестра Володимира, то чоловік був патріотом. Коли почалася війна він подзвонив з Польщі і сказав, що не може там сидіти, коли в нас така біда.

— Наш Володя – великий патріот України, був на Майдані і на війні у 2014-році, служив на Донеччині, — розповіла Ольга Яринська, рідна сестра дружини загиблого Галини. — За тиждень до початку війни Володя поїхав у Польщу на роботу. Десь 26 лютого подзвонив, що повертається. Сказав лише: «Я їду на війну захищати Україну. Я не можу тут сидіти, коли в нас така біда».

Коли Володя повернувся в Україну, до Дарахова не встиг заїхати. Поїхав на Львівщину, бо часу на збори було дуже мало. Тоді його літня мати востаннє побачилась із сином. Невдовзі чоловік був зі своїми побратимами на сході України. За словами рідних, був під Волновахою.

— Спочатку він дзвонив тричі в день, казав, що у Волновасі пекло, — пригадує пані Ольга. — Потім все рідше і рідше. Дзвонив з Мар’янівки. Попередив, що не зможе вийти на зв’язок найближчим часом. Що там дуже гаряче, і що багато побратимів вже немає серед живих. Тоді ж сказав, де служить, у складі якої бригади та надав потрібні контакти. А ще дуже переживав, щоб встигнути Галі гроші перекинути – це ще та зарплата, яку надсилали йому, ще зароблене у Польщі.

Коли подзвонив востаннє до дружини, та ледь впізнала голос свого Володі. Той лишень сказав, що шансів мало, і не знає, чи виживе, і чи вони ще зустрінуться. На прощання додав: «Певно, я останній раз дзвоню», — відтоді зв’язок з Володею обірвався. Це було 27 березня.

Володимир Боберський народився 24 липня 1981 р., в селі Лопушанка Турківського району Львівської області, проживав в с. Дарахів Микулинецької територіальної громади. Був на майдані з перших днів 2014 року та в АТО Донецької області. Два тижні був у Польщі на роботі, а з початком повномасштабного вторгнення в Україну одразу ж повернувся додому та вступив до лав ЗСУ. Загинув 1 квітня 2022 р. біля м. Мар’їнки, Донецької області. У Героя залишилася дружина Галина та дворічний син Дем’ян.

Вічна пам’ять Герою.

 

Віталій Чемерис

This website uses cookies.