Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“У Західній Україні стикаємось із великим добром!” – переселенець із Сум

Павло з племінницею.

На Тернопільщині на даний час зареєстровано понад 80 тис. внутрішньо переміщених осіб. За даними Мінсоцполітики, від початку запровадження воєнного стану як внутрішньо переміщені особи зареєструвалися понад 2 мільйони людей. Найбільше переселенців після масштабного військового вторгнення Росії перемістилося до Львівської, Дніпропетровської, Полтавської, Вінницької та Київської областей.

Павло Пархоменко приїхав на Тернопільщину з Сум разом із дружиною, сестрою, шваґром і маленькою племінницею. Знайома прийняла їх в своєму помешканні у приміському селі Острів Великоберезовицької громади.

“У Сумах ситуація більш-менш контрольована, сумчани налаштовані стояти до кінця. У перші тижні війни місто було в облозі, бракувало харчів, медикаментів, але вдалося втримати оборону і дати відсіч окупантам, – розповів Павло. – Коли за 500 метрів від нашого помешкання впала бомба і розтрощила двоповерховий будинок, ми вирішили їхати. Росіяни тоді завдали авіаудару по житловому сектору на вулиці Роменській. Довго і важко ми добиралися до Тернополя, стояли в заторах. На деяких блокпостах чекали по дві години. Знайома моєї сестри запропонувала нам поселитися у її помешканні в селі біля Тернополя. Разом із нами мешкають сім’ї із Харкова і Донецька. В Острові ми випадково зустріли земляків із Сум – зраділи. Почуваємося тут у безпеці. В Західній Україні стикаємось із великим добром!”

До 8 роки тюрми: у Тернополі жінка загубила банківську картку, а чоловік знайшов і зняв гроші

Війна не стане на заваді коханню: у Тернополі одружилася поліцейська (ФОТО)