Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Повпливати на те, що там, не можемо, а на те, що тут — можемо”, – тернопільський режисер волонтерить із перших днів війни

У Гуманітарному штабі на базі «Центру науки Тернополя» з перших днів війни допомагає акторське подружжя з Тернопільського академічного театру актора і ляльки Дмитро Татарінов і Тетяна Кошильовська. Поки не було постановок вистав, то вони цілковито присвячували себе волонтерській праці. Та вже впродовж місяця актори дарують щасливі миті дітям з інших областей, які вимушені були з рідними покинути свої домівки. Утікаючи від війни, постраждалі родини знайшли прихисток у Тернополі.

Волонтери Гуманітарного штабу.

“У Гуманітарному штабі завжди потрібні робочі руки, тож приходимо сюди з дружиною. Нам доручили вести облік продуктів харчування. Розвантажуємо надходження, фасуємо, видаємо. Приємно, що тут багато молоді, навіть діти активно допомагають. Усі волонтери горять працею і це дуже круто! Тут відволікаємось від страшних новин. Повпливати на те, що там, не можемо, а на те, що тут, — можемо”, – поділився думками актор і режисер Дмитро Татарінов.

Тетяна Кошильовська і Дмитро Татарінов.

Актори Тернопільського академічного театру актора і ляльки упродовж квітня дарують вистави дітям із родин переселенців.

“Продовжуємо створювати свято для дітей! Війна блискавкою обірвала спокій і мирне життя саме на тих територіях, де велися і досі ведуться бойові дії. Традиційно щонеділі організовуємо свята для сімей із дітьми, які через війну вимушено покинули свої домівки”, – повідомляють на сторінці театру в Фейсбуці.

8 травня 2022-го року маленькі глядачі зможуть переглянути виставу «Театр братика Кролика” у приміщенні ЗОШ-ліцею ім. Н. Яремчука за адресою: вул. Руська, 6. Початок вистави о 13 год. О 12:00 – реєстрація за попереднім записом (наявність паспорта або документа, що підтверджує особу, обов’язкова). Захід відбудеться за сприяння ГО “Десантно-козацький рій” та дирекції і колективу школи-ліцею.

Попередня реєстрація за номером телефону: 0981822253.

До відома тернопільських роботодавців: кваліфіковані переселенці шукають роботу

Аварія в Скоморохах: автомобіль влетів у бетонні блоки…