Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині є своя Чорнобаївка

Українська Чорнобаївка увійде в історію воєн. Чорнобаївка – місце героїчної слави українських воїнів. Це місце, де російські окупанти і їхні командири показали себе повністю – такими, як вони є: бездарними, здатними просто гнати своїх людей на забій.

Понад десять разів наші військові знищували окупантів під Чорнобаївкою. І вони все одно приходять туди, але там на них чекає смерть.

Виявляється є своя Чорнобаївка і на Тернопільщині. Це футбольна команда, яку створив палкий шанувальник футболу Петро Загурський (на фото), пише “Номер Один”.

У першому ж своєму змаганні – на благодійному турнірі на підтримку ЗСУ, вона теж показує неймовірні результати, адже маючи в своєму складі далеко не зіркових, навіть за мірками тернопільського футболу, виконавців, команда зуміла подолати два стартові етапи не зазнавши жодної(!) поразки. Будучи серед 38 команд-учасниць турніру, підопічні Петра Загурського вже пробилися до вісімки кращих і це далеко не межа, адже сьогодні, 16 квітня, команда Чорнобаївка продовжить свої виступи на змаганні і її шанувальники сподіваються, що футболісти знову ж таки будуть переможцями, хоча й суперники в них надскладні. Однак зі складними завданнями не вперше справлятися хлопцям, які на другому етапі турніру дали бій чемпіону Тернопільщини з «великого» футболу – великогаївському «Агрону» (0:0) і вибили з турнірної дистанції фіналіста кубка Тернопільської області з футзалу сезону-2021/22 – «Гермес-7» з Тернополя (2:1).

– 20 лютого у Тернополі проходив турнір з міні-футболу «Кубок героїв Небесної сотні», в якому я виступив одним з організаторів. На його закритті я сказав, що сьогодні ми маємо можливість грати, хтось у червоних футболках, хтось у зелених, а хтось у жовтих. Але так може статися, що ми одного дня можемо грати зовсім на іншому полі і в одній формі – військовій. І через чотири дні почалося повномасштабне вторгнення російського окупанта на нашу землю. Два тижні нам було не до футболу, хто пішов воювати, хто записався в територіальну оборону і ходить чергувати на блок-пости, хтось займається волонтерством. Але пройшов певний час, нікуди від футболу не дінешся, адже він у нашому серці. Тоді я виступив з ініціативою відновлення футбольних тренувань. Хтось мені казав, що це не на часі, нас не так зрозуміють тернополяни. Однак я впевнений, що ті хто зараз знаходиться в тилу, мають бути фізично підготовлені і у разі необхідності з кросівок одразу заскочити в берци та стати на захист Батьківщини, а не сидіти вдома, дивитися телевізор чи читати «Фейсбук». Так з однодумцями почали тренуватися, а потім звернулися до Асоціації футболу Тернопільщини, щоби організувати благодійний турнір на підтримку ЗСУ, адже офіційних змагань в області не проводяться. До нас прислухалися та й самі футболісти скучили за футболом, не випадково на змагання подали заявки аж 38 команд, – розповів Петро Загурський.

Щодо назви команди Чорнобаївка, то тут все закономірно, оскільки Петро Загурський максималіст за натурою, перемоги в нього в крові.

– Чому назва Чорнобаївка? Та тому, що Бог ходить під Чорнобаївкою (Херсонська область). 13:0 там на користь українського війська і хотілося здобувати перемоги і на футбольному майданчику. Коли я зібрав хлопців, то сказав, що як мінімум ми маємо не зганьбити Чорнобаївку. І нам це вдалося. Так, на другому етапі турніру були два колективи, які по складу на голову сильніші від нашої Чорнобаївки, однак завдяки правильній тактиці – ми окопалися, нас менше кількісно (здавалося, що проти нас грало на майданчику не п’ятеро суперників, а цілих 20-ть), ми слабші, але ми вірили в себе, що можемо перемогти сильніших, ми боролися і нам це вдалося. Найголовніше – правильно поставлені завдання, як в армії, так і в футболі. І коли всі дотримуються цих завдань, результат обов’язково прийде, як каже прислів’я, і муха може перемогти слона (сміється – авт.). Особливо хотів би відзначити нашого ветерана 42-річного Василя Дзюбу та воротаря Петра Перейму, котрий з п’яти «мертвих» м’ячів, витягнув всі п’ять. Таки ми Чорнобаївка і Бог з нами! На досягнутому зупинятися не збираємося, хочемо і далі на турнірі гідно представляти Чорнобаївку, – зазначив пан Загурський.

Склад команди Чорнобаївки: Петро Перейма, Павло Марченко, Василь Дзюба, Олександр Клюс, Володимир Онуфреїв, Ярослав Адамів, Олег Кузик, Дмитро Миколишин, Петро Загурський.

Група В (Острів): ФК Тернопіль-Ветеран, Агропродсервіс-Ветеран, Чорнобаївка», Микулинецька ОТГ.

Матчі за участю Чорнобаївки:

І тур: Агропродсервіс-Ветеран– Чорнобаївка

ІІ тур: Чорнобаївка – ФК Тернопіль-Ветеран

ІІІ тур: Чорнобаївка – Микулинецька ОТГ

Вербна неділя у військовий час

Поблизу окупованого Севастополя виявили корабль “Тернопіль” та буксир “Кременець”