Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Якби не готувалися 6 років, половина з нас би звідти не вийшли”: керівник тернопільського спецназу про бої за Ірпінь (ФОТО)

Головний поліцейський Тернопільщини Олександр Богомол привідкрив завісу, в яких «гарячих» точках працювали тернопільські спецпризначенці та через що їм довелося пройти.

– Сьогодні можна вже говорити про те, де був наш спецназ. Вони знаходилися під Києвом, в Ірпіні, коли росіяни з нього ще були не вийшли. В них було три бойових заходи по півтора доби кожен. Повірте, переживав і я, і їхні сім’ї. Люди всі збережені і це головне. Слова керівника спецназу після цих заходів: «Якби ми не готувалися 6 років, половину з нас вже би не було, половину би звідти не вийшли». Бойові дії проводилися дуже серйозні, росіяни, з якими були зіткнення у тернопільського спецназу, добре підготовлені та мали серйозну зброю, – зауважив Олександр Богомол.

Головний поліцейський Тернопільщини розповів про одну дуже складу ситуацію у яку потрапили тернопільські спецпризначенці.

– Прийняли рішення передислокуватися з місця між висотними будинками, де вже ніхто не проживав, а була адміністративна будівля, у приватний сектор. За 15 хвилин після передислокації всі ці будинки російськими окупантами були спалені. По висотних будинках було вдарено фосфорними бомбами. Загоряння було на 4-5 поверхах, горіло ж до самого низу. Наші хлопці, зважаючи на те, що були підготовлені, розуміли як уникнути ураження, та за пів години до ударів евакуювалися з цього місця. Ось такі, дуже серйозні бої були в тернопільського спецназу, – сказав пан Богомол.

За інформацією генерала поліції, практично всі підрозділи тернопільського спецназу на сьогодні перемістилися на Схід України, де зараз відбуваються основі бойові зіткнення російсько-української війни.

Джерело: Тижневик “Номер один”

Тернополян закликають долучитись до загальноміської толоки

У Зарваниці переселенці висадили горіховий гай