Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Хочу побачити війну власними очима…” До Збаража приїхав з Італії головний францисканець (ФОТО)

Збараж відвідав Генеральний міністр Ордену Братів Менших Францисканців, отець Массімо Фузареллі. Поважний гість з Італії очолив месу в Костелі св. Антонія та св. Юрія у Збаражі. Отець Массімо очолює францисканський орден у світі. Орден Менших Братів заснований св. Франциском з Ассізі в 1209 році. У різних країнах, зокрема, й в Україні, є монастирі цього чину.

“Коли почалася війна в Україні, мене сповнило бажання приїхати до вас, бути між своїми братами-францисканцями та з усім українським народом. Хотів відчути, що зараз переживають українці, щоб знати, чим ми можемо допомогти. Хотів побачити війну власними очима… Головна моя місія – бути з українцями в такий важкий час. Хочу молитися з вами на Великдень. Де є смерть, там буде воскресіння. На жаль, українці гинуть, втрачають свої домівки, тривога і смуток огортає серця… Чи є в такому горі надія? Обов’язково. Ми, християни, знаємо, що Христос помер, але згодом воскрес і повернувся до життя.

“Христос Воскрес!” – будемо вітати одні одних на Великдень. Часто запитую себе, чи я насправді вірю, що Христос воскрес, чи вірю, що є життя після смерті? Христос Воскрес! У цьому пересвідчуюсь у кожному жесті солідарності, кожному жесті любові. Христос воскресає там, де є надія. Воскресає там, де є віра поранених війною українців у те, що вони повернуться до своїх домівок, повернуться до мирного життя. “Господи, де ти? Чому допустив це?” – у відчаї звертаються до Неба українці, які переживають жах війни. Українці шукають присутності Бога в цій страшній війні. І Бог з українцями. По всій землі люди зносять багато молитов за українців. У таких важких випробуваннях маємо молитися і надіятися на Христове воскресіння. Ми є учнями життя, а не смерті. Віримо, що ніяка сила зла не зможе перемогти нас. Господь нині по-особливому огортає наші серця. Довіряємо святій Діві Марії крик українського народу, який терпить війну. Молимося за Воскресіння світу. Дякую українцям за свідоцтво гідності”, – сказав у Збаражі отець Массімо.

“Гальмуй! Велосипедист…”. Жахлива аварія у Тернополі

У Тернополі водій на “БМВ” збив велосипедиста (ФОТО)