Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Роз’яснили до кого податкова може прийти з перевіркою

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що згідно змін до Податкового кодексу України податкові перевірки не розпочинаються, а розпочаті перевірки зупиняються.

Щоправда, як пояснюють у податковій, з цього правила є винятки. Зокрема:

  • камеральних перевірок декларацій або уточнюючих розрахунків (в разі їх подання) до яких подано заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, показники яких сформовані на підставі податкових накладних та/або розрахунків коригування, складених та зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних, та/або митних декларацій, за виключенням товарів (продукції), визначених підпунктами 215.3.1, 215.3.2, та 215.3.2 прим. 1 та 215.3.3 прим. 1 п. 215.3 ст. 215 ПКУ.
    Така камеральна перевірка податкової декларації або уточнюючого розрахунку може бути проведена протягом 90 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку їх подання, а якщо такі документи були надані пізніше, – за днем їх фактичного подання;
  • камеральних перевірок податкових декларацій платників єдиного податку четвертої групи;
  • фактичних перевірок.

При виявленні порушень законодавства за результатами проведення перевірок  до платників податків застосовується відповідальність згідно із ПКУ, законами, контроль за якими покладено на контролюючі органи, а вимоги законодавства щодо мораторію (зупинення) застосування штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) на період дії воєнного стану та/або на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19) у такому випадку не застосовуються, у т.ч. і положення п.п.112.8.9 п.112.8. ст.112 ПКУ.

У Тернополі дозволили продаж алкоголю

Смертельний випадок на Кременеччині: чоловік на тракторі переїхав брата